Çene ve çene hattının(jawline) dolgu ile şekillendirilmesi
Çene ucunun(mentum) yüze göre çıkıklığı, çenenin ve çene hattının şekli yüz güzelliğinde ve yüzün cinsiyet karakterinde önemli yere sahiptir. Çene ucunun profilden bakıştaki pozisyonu da orta yüz ve burun açılarının farklı algılanmasına neden olarak yüz estetiğini doğrudan etkilemektedir.
Daha kadınsı hatlara sahip olmak için mentumun burun genişliğini aşmaması(görece sivri şekilde sonlanması), çene dikmelerinin(mandibula ramusları) ise geriye doğru açılanması istenir. Erkeklerde daha geniş(ağız genişliği kadar), güçlü bir mentum ve daha dik açılı ramuslar hedeflenir. Yüzden boyuna geçişin daha belirgin hatlarla olması ve çene altında torbalanma olmaması yüzün daha ince ve dinamik görünmesini sağlayarak her iki cinsiyette de tercih edilmektedir.
Kemiğin hemen üzerine, kaldırıcılığı ve kalıcılığı yüksek ürünler ile yapılan dolgu uygulamaları istenilen çene ucu şeklinin ve çıkıklığının kazanılmasında cerrahi içermeyen kolay bir seçenek sunmaktadır. Çene hattının yeniden şekillendirilmesi ve çene altındaki sarkmaların azaltılması için de iğne ve/veya kanül ile çene ucuna, çene dikmelerin gerisine ve cene hattı boyunca çökük görülen noktalara uygun şekillerde dolgu uygulanarak çene hattı şekillendirilebilmektedir. Daha ince ve kadınsı bir yüz istendiğinde masseter botoksunun katkıda bulunabileceği unutulmamalıdır.
Tüm dolgu enjeksiyonlarında olduğu gibi çene ve çene hattı dolgusunda da iyi sonuç almak ve güvende olmak için için ilgili anatomiyi ve riskli yapıları çok iyi bilmek, deneyimli olmak, doğru plana doğru tekniklerle doğru ürünleri enjekte etmek gereklidir.